13 de novembre del 2014

La Costa Vermella

Estar a l’alberg aquest estiu ha estat com un viatge continuat sense canviar d’allotjament. Al llarg de l’estiu han passat famílies, viatgers i grups de diferents parts del món Catalunya, Espanya, França, Suïsa, Dinamarca, USA, Canadà, Rússia..... 

I és un plaer poder xerrar, ni que sigui una estoneta, i poder compartir diferents maneres de veure el món.

Durant l’estiu nosaltres no podem viatjar, però ja baixa la temporada sempre intentem fer alguna escapada. Aquest any vàrem agafar la Furgoneta Vermella, que ens varen deixar l’Anna i en Max, i vàrem anar a la Costa Vermella (Pirineus Orientals, Llenguadoc-Rosselló) a França.


De fet, volíem experimentar les rutes que nosaltres mateixos recomanem als alberguistes com són a Banyuls-sur-mer, Colliure i Sigean.

La carretera de Llançà a Banyuls-sur-mer és d’una vellesa incomparable vorejant tota la costa muntanyosa amb vistes aèries al mar. Només són 30 km però quasi 1 hora per fer-la tranquil·lament, i a darrera d’alguns camions o tractors durant la verema.

A Banyuls-sur-mer vàrem visitar l’aquari Biodiversarium, petit però molt interessant per conèixer i reconèixer la flora i fauna del nostre mar. El preu és 5 € els adults i 2,5 € (3 a 12 anys). Cal anar en compte amb els horaris ja que és França... 

Sortint nosaltres vàrem anar passejant pel port i passeig marítim fins al poble a on vàrem dinar de pícnic. Una de les coses bones de França són els lavabos públics!!!


L’endemà ens dirigíem cap a la meravellosa població de Collioure, només 10 km i 20 minuts. Per la seva singularitat i localització em fa pensar amb Cadaqués. Difícil d’aparcar tot i ser al setembre i entre setmana...

Val la pena perdres pels carrerons plens de tallers artístics i fixar-se amb els múltiples detalls de les cases. A part de fer-se un bany per algunes de les platges i passejar per la vora de la mar. El trenet el vaig trobar caríssim, sort que estava ple!!!



Ja havíem estat a la Reserva Africana de Sigean amb en Guim, però també hi volíem portar a l’Ona... Ens encanta el recorregut en cotxe enmig dels lleons, els ossos, les zebres, les girafes... ho trobo extraordinari! 

I després el passeig a peu tocant les cabres, observant els elefants, veient els cocodrils, descobrint diferents tipus d’animals... L’entrada pica una mica 31 € adult i 22 € (4 a 14 anys) però pots portar pícnic i aprofitar tot el dia. Des de Llançà són 120 km i 1 hora i mitja.



Ah, i la perla del pastís va ser parar-nos de tornada a La Maternitat d’Elna, n’heu sentit a parlar? Abans d’anar-hi us recomano el llibre d’Assumpte Montellà. Me'l va regalar ma mare quan estava embarassada d'en Guim, i em va encantar! M’emociono només de recordar totes les històries viscudes per aquelles dones valentes!!! 

Va ser molt bonic poder fer la visita tots junts. Hi ha un audiovisual amb l’entrevista a l’Elisabeth, curtet i bo, una exposició sobre la història de la maternitat en francès i traduït al català, i es pot visitar tot l’edifici fins a la cúpula. El preu de l’entrada era simbòlic (ara no el recordo...). 



Crec que l’edifici i la història desprenen una energia tant potent, que fins i tot els nens, sense entendre-ho massa, absorbeixen la importància d’aquest lloc.

I vosaltres, heu visitat la Costa Vermella?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...