16 de març del 2015

Dies de tramuntana

M'encanta la tramuntana! Perquè remou l'aire, neteja el cel i ens purifica!!!!

Però després de 3 dies de tramuntana intensa sense parar, també se’m posen els pèls de punta! El soroll, l’esventada a la cara, anar corrents d’un lloc a l’altre…m’estressa!!!

Els nens ho noten i s’hi afegeixen, l’ambient es va carregant, ja no saps com controlar la situació, estem apunt d’encendre la traca final...i es despleguen totes les eines a l’estil Inspector Gadget!!!


Heu sentit a parlar de Faber & Mazlish? O de “Com hem de parlar perquè els fills escoltin & escoltar perquè els fills parlin”? o de “Padres liberados, hijos liberados: Guia para tenir una família más feliz”?

A partir de la seva experiència i formació com a mares, Faber & Mazlish han creat unes eines pràctiques i respectuoses per tal que les relacions amb els nens de totes les edats siguin menys estressants i més gratificadores. Sona bé, oi?

Per sort, trio l'opció: Què dirien “Faber & Mazlish”?

"Veig que esteu molt excitats! Jo estic molt estressada i necessito que ens tranquilitzem! Tenim dues opcions anem a llegir uns contes o ens posem a la banyera."

Acabo d’utilitzar 3 tècniques de Faber & Mazlish, comentar els propis sentiments, posar nom als sentiments i donar opcions.

"Veig que esteu molt excitats!" Posar nom als sentiments, ajuda als fills a fer front als seus sentiments. Quan sent les paraules que defineixen allò que està experimentat, el nen rep un gran consol.


"Jo estic molt estressada i necessito que ens tranquilitzem!" Comentar els propis sentiments, per tal de propiciar la col.laboració. Som més efectius quan parlem només d’allò que sentim en primera persona, i per els nens és més fàcil col·laborar amb algú que no els ataca.


"Tenim dues opcions anem a llegir uns contes o ens posem a la banyera.I per últim, donar opcions com a alternatives al càstig. Trobo que és interessant aprendre que existeixen diferents camins per arribar a un mateix lloc.


Per a la seva aplicació es necessita temps i pràctica, ja que utilitza un llenguatge nou i una manera de fer nova, però...

...en dies de tramunata invoco a Faber & Mazlish!!! 

Et convido a utilitzar aquest nou llenguatge que, a mi, m'ajuda a actuar de manera conscient. Prova-ho i diga'm com t'hi trobes?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...