12 de juliol del 2016

Les millors platges en família: El Borró

"Què no em puc perdre de Llançà?” M’encanta que em fagis aquesta pregunta, crec que se m’il·lumina la cara i tot, perquè tinc la resposta perfecte!!!


Ja fa quasi 10 anys que vàrem aterrar en aquest petit paradís de la Costa Brava per obrir el que seria l’Alberg Costa Brava a Llançà. I per poder recomanar l’entorn als nostres hostes el primer que vàrem fer és anar a explorar per nosaltres mateixos cada raconet. Durant els últims 6 anys aquesta investigació la fem en família i la veritat és que sempre trobem un indret màgic


Encara recordo aquell cap de setmana de primavera que després de tancar l’alberg vàrem descobrir per primer cop Cap de Ras amb totes les seves cales i caletes resguardades de la tramuntana. Encara a dia d’avui és el primer lloc que recomano sobretot a senderistes però també a les famílies intrèpides.




Cap de Ras és més al nord que el Cap de Creus (que ja és dir...) i és del pocs paratges de costa que han quedat sense urbanitzar. S’hi pot accedir caminant des del camí de ronda GR-92 i amb cotxe des de la carretera de Llançà a Portbou. És clar que la millor manera per descobrir aquest paratge en família és amb el plànol del tresor del pirata de família intrèpida.


Però avui us explicaré les 3 raons per les quals la platja del Borró s’ha convertit en la nostra preferida!


1.  Enmig de platges plenes de còdols trobar aquesta platja salvatge de sorra blanca i fina és un plaer. Als nens els encanta perquè és com una gran piscina enmig del mar. Quan entres a l’aigua, aquesta quasi et cobreix però després l’aigua t’arriba a mitja cama i és fantàstica per jugar.


2. Quan els nens eren petits jugàvem amb els troncs, pedres, petxines, etc. que havia portat al mar. Però ja fa un parell d’anys que en Guim s’emporta el xalabret per perdre’s entre les roques i agafar tota mena d’animals que observem i després retornem al mar com ve ens va ensenyar el nostre guia Marcel.




3. La imatge de postal no ha canviat durant aquests 10 anys, i el que realment ho fa especial és el tren que apareix i desapareix entre les muntanyes de l’Albera, les vinyes, el mar, etc. Només cal obrir els sentits i deixar passar el temps...




I sí, sempre hi hem anat (inclús embarassada d’en Guim, amb en Guim a la motxilla, embarassada i amb en Guim a coll...) tot i haver de baixar (i després pujar) a peu els 20 metres de desnivell que separen l’aparcament de la platja... i els nens ara s’han convertit amb uns grans escaladors, perquè la platja de la postal val molt la pena (oi mare?)


Recomanacions per anar amb nens: en cas de tramuntana millor buscar una altre cala encarada cap al sud. Cal portar sabates còmodes i si voleu córrer per les roques també millor portar sabates d’aigua per evitar punxades d’eriçons (garotes) o talls amb la roca. Cal agafar crema solar, aigua i alguna cosa per menjar. En aquesta platja no hi ha cap ombra per això és millor no fer-hi llargues estades i evitar l’hora del sol més fort. Emporteu-vos la vostra brossa i, si podeu, recolliu plàstics o altres objectes portats pel mar.

Aclariment: Ja sé que oficialment la platja del Borró és del municipi de Colera, però per mi forma part de l’entorn de Llançà. ;-)


Què és el que t'agrada més de la platja del Borró, a Cap de Ras?


2 comentaris:

  1. Les platges del Cap de Creus són fantàstiques! Ens l'apuntem i la visitarem aquest estiu! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, ja veuràs com us agradarà!!! No té res a envejar a les cales de Menorca!!!! ;-)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...